Pinse med Snapper

Hvorfor holder vi pinse?

Snapper og klassekammeraterne får pinseferie. Ude på gangen møder hun Topper og undrer sig over, hvorfor de har pinseferie, og hvad pinsen egentlig handler om. ”Gud og Jesus” svarer Topper, men det er ikke helt nok for Snapper. Hun vil vide mere. Derfor beslutter de to venner sig for at besøge deres præst Susanne henne i kirken. Det fører alt sammen til en spændende snak om Helligånden, ildtunger på disciplenes hoveder, om at føle sig alene og være bange for ikke at kunne klare en opgave, som man har påtaget sig, om kirkens fødselsdag og meget mere.

På opdagelse i pinsens traditioner

Topper og præsten Susanne tager ud for at prøve nogle af de traditioner, der er forbundet med pinsen. De står ret tidligt op for at se pinsesolen danse, og de besøger en fiskeforretning for at købe pinsefisk til deres pinsefrokost. Frokosten spiser de sammen ude i naturen. Imens er Snapper i gang med at forberede en kæmpe fødselsdagsfest for kirken sammen med sine klassekammerater. Og fejret bliver kirken med sang, lagkager, boller, saftevand og meget mere.

Der skal store armbevægelser til, når Susanne skal forklare Snapper og Topper om helligården og ildtungerne.